از زمان معرفی رسمی پردازندههای گرافیکی کلاس لپ تاپ Nvidia GeForce RTX 3000، موضوع مهمی در رسانهها مطرح شد. انویدیا سه مدل از این پردازندههای گرافیکی را معرفی کرده که هریک از آنها چندین کانفیگ دارد. این یعنی گاهی اوقات پیش میآید که کانفیگی از پردازندهی گرافیکی RTX 3080 ضعیفتر از کانفیگی از RTX 3060 باشد و متأسفانه جزئیات مربوط به هر کانفیگ از پردازندهی گرافیکی در مشخصات فنی لپتاپها یافت نمیشود.
این موضوع یعنی لزوما لپ تاپی که به RTX 3080 مجهز باشد، ازلحاظ گرافیکی قویتر از لپ تاپ RTX 3060 نیست؛ بههمیندلیل، کاربران مجبور بودند مشخصات فنی محصولات را بهدقت بررسی کنند تا نوع پردازندهی گرافیکی را بفهمند. بااینحال، اکثر شرکتهای تولیدکنندهی لپ تاپ تمایلی نداشتند جزئیات دقیق را ذکر کنند. بااینهمه، اکنون شرایط تغییر کرده است.
در گذشته، انویدیا از رویکردی نسبتا جالب استفاده میکرد و باعث میشد خریداران احتمالی بتوانند تصمیم نهاییشان را براساس مشخصات فنی ذکرشده در وبسایت شرکتهای تولیدکنندهی لپ تاپ اتخاذ کنند. درست است که همچنان چندین کانفیگ ارائه میشد؛ اما بهطورکلی افرادی که بهدنبال مدلهای کممصرف از پردازندههای گرافیکی انویدیا میگشتند، سراغ تهیهی لپ تاپ هایی میرفتند که در نام پردازندهی گرافیکی آنها عبارت Max-Q دیده میشد و کسانی که قدرت زیادی نیاز داشتند، مدلهای Max-P را تهیه میکردند.
در لپتاپهای سال ۲۰۲۱، انویدیا در تصمیمی بحثبرانگیز اعلام کرد عبارت Max-Q و Max-P از نام پردازندههای گرافیکی سری RTX 3000 پاک شده است. تیم سبز در آن زمان گفت بهینهسازیهایی در سطح سیستم روی تمامی لپتاپهای مجهز به پردازندهی گرافیکی جدید اعمال شده است.
مقالههای مرتبط:
پس از بررسی بیشتر ماجرا، انویدیا اکنون تمامی شرکتهایی که لپتاپهای جدید را میفروشند، به ارائهی جزئیات بیشتر دربارهی سابسیستمهای گرافیکی لپتاپها ملزم میکند. بهبیاندیگر، انویدیا پیشتر تولیدکنندگان لپ تاپ را به ذکر سرعت کلاک و میزان مصرف انرژی پردازندهی گرافیکی محصول تشویق میکرد؛ اما اکنون آنها را به انجام این کار ملزم میکند. همچنان امکان استفاده از عبارت Max-Q وجود دارد؛ البته بهدلایلی مختلف نظیر پشتیبانی از Dynamic Boost 2.0 و Advanced Optimus و Whisper Mode 2.0.
مشخصات فنی بسیاری از لپتاپهای مجهز به پردازندههای گرافیکی RTX 3000 هنوز مطابق خواستهی انویدیا بهروزرسانی نشده است تا بتوانیم تفاوتهای بین سرعت کلاک و مصرف انرژی را تشخیص دهیم. بااینحال، تولیدکنندگانی نظیر ایسوس، ایسر، ریزر، اوریجین، MSI، الین ور و گیگابایت صفحهی برخی از محصولاتشان را بهروزرسانی کردهاند.
دیدگاه شما کاربران زومیت دربارهی این خبر چیست؟